Over Ons

Over Ons

Wilt u conditie verbeteren? Wilt u zelfverdediging? Wilt u recreatief sporten of mee doen met wedstrijden? Taekwondo bied deze mogelijkheden! Kom gerust lang voor een proefles! 

Geschiedenis

De oorsprong van Taekwondo ligt in Korea. De naam Taekwondo is afgeleid van Taekgyeon. Taekgyeon was een vorm van zelfverdediging die reeds meer dan 200 jaar geleden bestond. Taekwondo ontstond begin jaren 50 toen vijf oorspronkelijke kwans besloten hun krachten te bundelen binnen een stijl. In het begin werd de naam Tae Soo Do gebruikt om de beoefende vechtkunststijl aan te duiden. In 1955 werd deze naam vervangen door de naam Taekwondo. De naam Taekwondo is bedacht door de Koreaanse Generaal Choi Hong Hi, nadat deze scholen zich verenigd hadden in de Koreaanse Taekwondo Associatie (K.T.A.). In 1966 werd de International Taekwondo Federation opgericht als eerste wereldwijd verspreidde Taekwondo bond.In 1973 werd de huidige World Taekwondo Federation (WTF) opgericht. WTF taekwondo is de olympische sportvorm van taekwondo en omvat de vol contact sparring, alhoewel er met de handen niet op het hoofd mag worden geraakt. Het WTF is in handen van het Wereld Taekwondo Hoofdkwartier, beter bekend als Kukkiwon.

01

Zelfverdeging

Taekwondo is een vorm van zelfverdediging. Binnen onze club leert u verschillende technieken om u zelf te kunnen verdedigen. In Taekwondo wordt dit Ho shin sul genoemd. Je zelf bevrijden uit verwurgingen, armklemmen, omklemmingen, afweren van aanvallen met een mes, korte en lange stok e.d.

CONTACT ONS

Addres: La Bohemedreef 5

Email: info@taekwondo-eddeane.nl

OPENINGSTIJDEN

Woensdag: 18:00 – 20:00

Zondag: 16:30 – 18:30

VOLG ONS

Copyright © Taekwondo Eddeane.